8.8.06

Adeu Sao Paulo, comencem la ruta per l'MST

Tudo muito bem !!!!!

Avui hem estat visitant l'acampament Pedro Casaldaliga i el pre-assentament Irma Alberta també dels voltants de Sao Paulo. A l'arribada al primer, ens rep un membre de la direcció de l'acampament i ens explica l'història de l'acampament i coses sobre l'MST mateix. Després d'això hem visitat el terreny, les vivendes i hem pogut parlar amb alguns dels camperols. La gent és molt amable, oberta, acollidora,...

Estem flipant molt amb el nivell de coneixement que tenen la gent amb qui parlem, mentre que a Guatemala alguns ens preguntaven si veniem a peu d'Espanya, aquí el que no et deixa anar un discurs sociopolític, t'explica una tècnica australiana de com plantar una horta... Es nota que tenen una formació sòlida. També percebim una implicació molt ferma al MST per part dels coordinadors de cada acampament o assentament.

Només arribar al pre-assentament Irma Alberta, ens donen "el almuerço". Aquests estan preparant una festa d'inaguració pel proper dissabte, i per poder-ho tenir tot llest estan sent ajudats per altres companys del campament que hem visitat pel matí. Com que aquests díes estan de treballs col.lectius, cuinen comunitariament. Dinem el mateix "rantxo" que preparen per tots, arròs i feijoada que no falti mai, i fideus i enciam. Aprofitem per parlar una mica amb les cuineres. Després donem una volta per l'assentament que ens permet veure com estan construint entre tots els espais comuns, que per l'inaguració s'utilitzaran com a recepció, barracons de venta de productes propis, menjars, beures, i que després s'utilitzaran comunitàriament com a farmaciola, aules de reunions, formació. Tot és molt senzill, barracons de fusta i lona.

Abans d'acabar la visita en ofereixen "un bolo" boníssim (pastís). La veritat és que són molt, molt amables.

Les visites ens agraden i aporten molt, però notem que al ser un grup de 8 persones el contacte amb la gent no és tant proper. A vegades fins i tot ens dóna la sensació que fem massa pinya entre nosaltres enlloc d'integrar-nos més amb la gent.

Doncs bé, amb aquestes visites acabem la nostra estada a Sao Paulo!!!
Bieeeeeeeen!!! Ja en teniem ganes!!! Ja está aquí l'Elena, l'última persona del grup de Setem que faltava per arribar perquè li havien anul.lat el vol (VARIG ha fet suspensió de pagaments).

Aquesta mateixa nit comencem la ruta per diversos acampaments i assentaments de l'MST.

RUTA PREVISTA
Del 9 al 11 d'agost: Maringa - Cooperativa COPAVI
Del 12 al 14: Paranapanema - Teodoro San Paio
Del 15 al 19: Andradina - Castilho
Del 20 al 23: Riberao Prieto
A partir d'aquí anirem cap a Rio do Janeiro.

Segurament ara no ens podrem conectar a Internet tant sovint, o sigui que tranquils que ara tindreu uns quants díes de vacances!!! No us haureu d'empassar els rotllos que us estem fotent ;-)
Que hem perdut algun amic/amiga fins araaaaaaa?

Salut!!! (Jordi)

Una abraçada de teletubbie (Anna) (va i de Jordi també)

Anna i Jordi

PD Montse: Si clar... Com si no hi haguessin "Montses" pel puestos. Això és com posar un anònim (xermaneta???).

4 Comments:

At 4:14 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola nens!

Soc el de l'Alt Urgell, no em crec que no sapigueu a quina comarca pertany
el meu poble que comença per Oli i acaba com un de vosaltres.

Aixo de saber com us va el viatge en directe esta molt bé, a veure si li expliqueu a la cunyaa Montse (no la de Barcelona, sino la que se n'ha anat a Canada amb la nena xunga) que el proper viatge es posi un blog d'aquestos per saber com els hi va.

apa 10

 
At 8:55 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola!!

Finalment sóc persona humana i puc dedicar-me a alguna cosa que no sigui treballar, treballar i treballar. Encara no estic de vacances però ja només em queden dos dies de patiment i .... a disfrutar 3 semanetes i després a patir/"descansar" unes quantes més.

Només m'he pogut llegir els comentaris per sobre però ja veig que l'experìencia és molt maca. Fa enveja ... sana.

Encara seguiu tenint la flor al cul? Quina sort! La meva amiga Cinta marxava el mateix dia cap el Nepal i al final no ho va fer fins una setmana més tard.

Al final la nena se'n va a Croàcia. Per fi! Després de tres anys he enganyat a més d'una persona per anar-hi ;-)

Disfruteu molt!

D1.

Nat

 
At 5:16 p. m., Blogger David said...

Hola companys, de nou desde Londres us escric, fins dissabte estare per aqui. Ja veig que les coses us van forca (on esta la c trencada?)be, i podeu comparar amb lexperiencia de guate. No m'he pogut llejir tot el comentari que heu penjat, el temps es or i mes en aquesta ciutat.
Be feu molts ceeeeeeeeeeeeeels blauuuuuuuuuuuuus!!!!!!!! ens veiem per barcelona a la tornada

 
At 8:07 p. m., Anonymous Anònim said...

Veig que les coses us van molt bé per terres brasilenyes. Me'n alegro molt, nens! No puc enrotllar-me gaire perquè m'he de fer la bossa per marxar uns dies a la Val d'Aran (festa major de Bossòst, agafa't fort). Ja portem una setmana de vacances i poca cosa hem fet: dormir, menjar, dormir, menjar... fare niente! Ah, Jordi! ja he tirat la paret de la cuina! ueeeee ;-)

El 22 marxem a Berlín, fins el 26 i el 28 a currar de nou. T'he d'explicar un munt de coses del curro (hi va haver moviments al mes de juliol).

Per cert, quan aneu a Rio, no dubtis a contactar amb la Roberta (crec que ara a l'agost està per allà). Et passo els seus mails per si voleu que la garota d'Ipanema us faci de guia turística o us prepari una caipirinha autèntica:

ROBERTA AFFONSO

roberta.affonso@gmail.com

roberta.affonso@enit.fr

betaffonso@yahoo.com.br

betaffonso@hotmail.com

Besinhos,

Ares

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home