25.7.06

Objectius del viatge

Aquest any els nens se'n van al Brasil amb l'ONG SETEM.

L'objectiu principal del viatge és acostar-nos novament a un país i a una realitat desconeguda, més pobre que la nostra en molts sentits (no en tots), més plena d'injustícies (no vol dir que no en tinguem aquí), amb molts menys recursos econòmics per la gran majoria de la societat...


Com ja hem anat explicant no anem a construir cap pou, ni a portar material escolar, ni a treballar en un hospital, ni a donar diners, ni a muntar cap xarxa informàtica, tampoc a fer turisme !!!

De fet ara me n''adono que els de Setem ho bategen com a Camp de Solidaritat (i no treball com he anat dient).
Nosaltres concretament anem a conèixer el Moviment dels Sense Terra.

QUÈ ÉS EL MOVIMENT DELS SENSE TERRA (MST)
L’MST és un moviment social que reuneix milers de treballadors rurals que lluiten per la reforma agrària. És un moviment autònom sense vinculació política partidària o religiosa. L’MST és un moviment sindical (perquè lluita per la terra per resoldre el problema econòmic de les famílies), popular (perquè és ampli, hi participen diferents categories i lluita per reivindicacions populars, especialment als assentaments) i polític (no en el sentit partidari, sinó perquè vol contribuir als canvis socials).
L’MST té tres grans objectius: la terra, la reforma agrària i una societat més justa. Aquesta lluita es du a terme mitjançant l’ocupació de latifundis improductius.

També aprofitarem per anar a veure en Pere Casaldàliga. Per qui no el conegui...
http://www.terricabras-filosofia.info/docs/Reconeixement%20de%20la%20Universitat%20a%20Casaldàliga-w06Euh2.pdf

I a Rio de Janeiro segurament visitarem la ONG Viva Rio.

Bé tot això us ho anirem explicant sobre la marxa!!