7.8.06

Estada a Sao Paulo

oi genti !

Ja portem 3 dies a Sao Paulo i amb forces ganes de començar la ruta d'acampaments i assentaments. La ciutat es immensa i força lletja. Es la tercera ciutat mes gran del mon (11 milions d'habitants).

Les activitats que hem realitzat aquests dies han estat :

>Dissabte, visitem l'Escola Nacional del MST, Florestan Fernandez, amb la sort de poder presenciar la inaguracio de la biblioteca. Durant la visita en Geraldo (relacions internacionals del MST) ens explica mes detalls tant de l'MST propiament com de l'escola.Anem prenent consciencia de lo gran (2 milions de persones) i fort que es el moviment i del seu funcionament. S'acaba la festa amb musica brasilera en directa. Evidentment els nens no ballen pero disfruten molt veient a ballar els altres.

>Diumenge vam participar en la marxa contra la guerra al Liban pels carrers de Sao Paulo. Llastima que en algun moment el missatge que es trasmetia des d'una megafonia general ens va semblar poc pacific, ja que es proclamava la destruccio de l'estat d'Israel. Les marxes aqui son molt diferent de les nostres manis.

>Dilluns visitem un acampament i un assentament del MST prop de Sao Paulo. Ja era hora!!! Es la nostra primera presa de contacte amb l'MST sobre el terreny. Quan l'MST ocupa una terra els camperols hi estableixen un acampament. Es el primer pas per l'obtencio de les terres. En aquest cas les 'cases' son fetes de plastic i lones i les condicions son encara precaries, no tenen llum, aigua, .... Tot el proces de lluita per la terra va evolucionant i quan ja tenen la terra en propietat, comencen a construir cases mes acondicionades i augmenten i milloren els seus cultius. Aixo seria ja un assentament.



Esto es todo amigos.
Ara mateix estem una mica cansadets, i ens esperen per jugar la resta de grup.

Jordi i Anna

PD MCarm > ei saps que si tenim fenistil ..... el nen Jordi en va comprar! I que va de beeeeeeeee. Com hem rigut amb els teu comentaris!
PD Londinense> Nen pel que hem vist de moment a Guate estan mes fotuts. I pel que fa el transport, aqui ens posem 18 en una furgoneta i ja flipen. Si ens haguessin vist l'any passat ...
PD alt Urgell> a veure, qui collons ha anat de vacances a l'alt Urgell.
PD Lnita> a la que tinguem un moment ens posem a jugar el buzz. Suposo que ja esteu preparant un altre cap de setmana d'aquests tant xulos. Si voleu us diem els dies que tenim ocupats!!

2 Comments:

At 10:50 p. m., Anonymous Anònim said...

Fantàstic això de veure com us va per Brasil !

FENISTIL ???? No em digueu a banda de milions d'habitants ... a Sao Paulo heu trobat milions d'insectes ;-)

Bon viatge des de Barcelona !
Montse

 
At 12:36 a. m., Anonymous Anònim said...

naucil veliko

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home